ADALAR

ADALAR 

Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olan Porsuk Çayı, Eskişehir’in önemli simgelerinden biridir. Şehrin ortasından geçen Porsuk’un kuzeyinde Tepebaşı; güneyinde ise Odunpazarı ilçeleri yer alıyor. Şehir merkezinde kabaca Atatürk Caddesi, Şair Fuzili Caddesi ile Doktorlar Caddesi arasında kalan ve Porsuk Çayı’nın geçtiği alan ise halk arasında “Adalar” olarak adlandırılıyor.


Eskişehir gezilecek yerler listemizin olmazsa olmaz yerlerinden olan Adalar Bölgesi hareketli yaşantısı ile ünlü. Porsuk’un çevresine kurulu olan kafe ve restoranlar, gece gündüz bu bölgenin çok hareketli olmasında etken. Üniversite öğrencileri başta olmak üzere yerli halk tarafından da yoğun ilgi gören bölgede sevdiklerinizle birlikte oturabilir, Porsuk’a karşı bir şeyler içebilirsiniz. Şehre özgü kafelerin yer aldığı bölgede Starbucks gibi ünlü markaları da bulabilirsiniz. Her tarz ve kalitede mekanların yer aldığı kafelerde bir şeyler yiyip içmeniz de mümkün.


Porsuk Çayı’nda Gondol ve Bot Seferleri
Geçtiğimiz yıllarda yapılan başarılı islah çalışmalarının ardından Porsuk Çayı kötü görünümünden kurtarıldı ve uzun yıllar önce olduğu gibi temiz bir görünüme kavuştu. Yapılan çalışmaların ardından özellikle havaların güzel olduğu dönemlerde Porsuk üzerinde gondol ve bot turları düzenleniyor. Venedik’teki gondol turlarını andıran turlar cüzi bir ücret karşılığında yapılıyor. Gondol turları Köprübaşı olarak da bilinen ve Eski Tepebaşı Belediyesi binasına doğru olan yerden yapılıyor.














Esbot adı verilen bot seferleri ise hem turistik hem de ulaşım konusunda hizmet veriyor. Porsuk Çayı boyunca birkaç adet durağın yer aldığı bot turlarına Porsuk ile Doktorlar Caddesi birleşimi olan noktadan da binebilirsiniz. (Doktorlar Caddesi’ndeki meşhur muhabbet eden kadın heykellerinin olduğu giriş noktasında.) Turistik seferler Köprübaşı ile Tülomsaş arasında yapılıyor. Bunun dışında şehrin güzel parklarından olan Kentpark’a da yine Köprübaşı’ndan kalkış ve varışlı bot seferleri düzenleniyor. Eskişehir’den ayrılmadan önce mutlaka gondol ya da bot turuna katılın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar