ÇİBÖREK
TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru İçin;
- 2,5 su bardağı beyaz un
- 1 çorba kaşığı sirke (hamurun kabarmasını sağlar)
- 1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin)
- Tuz
Harcı İçin;
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1/2 çay bardağı su
- Bol miktarda sıvıyağ
YAPILIŞI
- Soğanı bıçakla ince ince kıyın.
- Kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın.
- Hazırladığınız harca su ekleyip tekrar yoğurun.
- İç harç sulu olmazsa börek kızarırken kıyma içinde top top olur.
- Unu bir kaseye boşaltın.
- Ortasını havuz gibi açıp tuz, sirke ve suyu ekleyin.
- Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar kulak memesi kıvamında iyice yoğurun.
- Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
- Hamuru açacağınız tezgahı ve merdaneyi unlayın.
- Her bezeyi 2 yufka kalınlığında ve yaklaşık 20 santim, tabak büyüklüğünde açın.
- Kızartırken böreğin yağ çekmemesi için fazla ununu silkeleyin.
- Açılan hamurun bir yarısına malzemeden 1 kaşık koyun.
- Yuvarlak kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak malzemeyi hamurun yarısına iyice yayın.
- Hamurun diğer yarısını yarım ay şeklinde üzerine kapatın.
- Elinizle iyice bastırın ve kenarlarını kesme ruleti, keskin tencere kapağı veya çay tabağı yardımıyla kesin.
- Harcı konup hazırlanan börekleri sulanmaması için bekletmeden kızartmak gerekir.
- Hazırlanan börekleri hemen bol kızgın yağda her 2 tarafı pembeleşene kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün
- Sıcak olarak yanında ayranla birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Çibörek Yapımını İzlemek için Tıklayınız. :) |
Yorumlar
Yorum Gönder